Kıbrıscık Belediyesi Kalsedon Taşı İşleme Atölyesi ve Halk Mutfağı ile Hizmete Devam Ediyor

Kıbrıscık Belediyesi kalsedon taşı işleme atölyesi ve halk mutfağı yapımı ile ilçe halkına hizmetlerine devam ediyor.

Kıbrıscık’ın tanıtımına katkı sağlayacak ve aynı zamanda ilçe halkına gelir sağlayacak kalsedon taşı işleme atölyesi için binanın yapım hazırlıklarına başlandı.

Atölye binasının bitmesinden hemen sonra makine montajı yapılarak çok kısa süre içerisinde faaliyete geçecektir.

Doğal taş olan kalsedon taşının ekonomiye kazandırılacağını ifade eden Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ; Kalsedon işleme atölyesi ile hediyelik eşyalar üreterek hem Kıbrıscık ekonomisine hemde turizme katkı sağlanabileceğini belirtti.

Ayrıca Kıbrıscık Belediyesi tarafından Kıbrıscıklıların mevlutlerinin, cenaze yemeklerinin yapabileceği pazar yerinin yanına halk mutfağı yapımına başladı.

Kısa sürede faaliyete geçecek olan halk mutfağı ile Kıbrıscıklılar, halk mutfağında yemeklerini yaptıktan sonra pazar yerinde servis edebilecekler.